Втора учебна година в Регионалния център за Извънкласно Образование по математика

На 5 октомври 2019 г. в учебната база на Фондация „Миню Балкански“ в с. Оряховица ,област Стара Загора ще бъде открита втората учебната 2019- 2020 година в Регионалния Център за Извънкласно Образование по математика.

Преди откриването ще се проведе състезанието – финал на „Математически таланти -лято 2019“. Финалистите са 70 от 16 града на България. Сред тях са шампионите на Азия, Тайланд и Хонг Конг – Теодор Танков, Мартин Матов и Йордан Стоянов.

В Оряховица ще бъдат и Авиана Гашева , носителка на златна купа от Несебър 2019.

Още десет златни медалисти от състезания у нас и в чужбина, възпитаници на РЦИО с. Оряховица ще допълват списъка на оспорвания финал.

С награждаването на шампионите от финала на 5 октомври ще бъде и открита учебната година във фондацията. Младите български таланти ще имат възможността да присъстват на първата лекция на световноизвестния български математик академик проф. Сава Гроздев . На откриването ще присъства и доц. Ангел Ангелов –декан на ФМИ към СУ и научен секретар на фондацията, Любомир Любенов -Председател на Асоциация „Математика без Граници“ и заслужили преподаватели по математика.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>