Известните кандидати за общински кметове в област Стара Загора

Четири са известните номинации на ГЕРБ за кметове на общини в област Стара Загора. Осем са кандидатите на БСП за общински кметове в областта. Очаква се до края на тази седмица да има обявени още имена. От днес, 2 септември до 11 септември, ЦИК приема документи на партии и коалиции за участие в местните избори. Окончателните кандидати и листи трябва да се регистрират в общинските избирателни комисии до 24 септември.

Известните кандидати за кмет на Стара Загора са настоящият кмет Живко Тодоров от ГЕРБ, професорът от Тракийския университет Иван Върляков от БСП и доцентът от същото висше училище Камелия Стаматова, издигната от АБВ.
За кмет на Казанлък е известна само кандидатурата на ГЕРБ- на досегашния кмет Галина Стоянова. В Чирпан пък се знае само предложението на БСП – настоящият общински съветник Гено Генов.
За Мъглиж на местните избори ще се състезават настоящият кмет Господин Господинов от ГЕРБ и Златко Острешев, подкрепен от БСП. В Раднево в надпреварата се включва също настоящият кмет д-р Теньо Тенев от ГЕРБ срещу Красимир Куртев от БСП. В Гълъбово предизборната картина все още е неясна. Такава е и в община Гурково.
За общините Николаево, Опан, Павел баня и Братя Даскалови са известни само номинациите на БСП. Настоящият кмет на Николаево Косьо Косев е издигнат за още един мандат от левицата, Минчо Чавдаров е изборът й за Опан, а безпартийният Иван Михайлов е подкрепен от коалиция и БСП за община Павел баня. Номинацията на левицата за община Братя Даскалови е Веселин Калчев, председател на общинската организация на БСП.

Категория: АКТУАЛНО, ПОЛИТИКА
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>