Започва кампания за събиране на 150 000 лв. за възстановяване на Планетариума


Започва кампания за събиране на 150 000 лв
. за възстановяване на Планетариума в Стара Загора. Това съобщи кметът Живко Тодоров на среща с талантливите старозагорски математици, които се завърнаха с множество медали от олимпиадата в Япония през юли.

По думите на Тодоров възстановяването на Планетариума ще помогне на децата, които се интересуват от наука и градът ни ще има друг статут.

Разбирам, че науката в Стара Загора няма да умре“, категоричен бе доц. д-р Алексей Стоев, директор Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“ в Стара Загора и на Филиала на Института за космически изследвания и технологии при БАН, който заедно с проф. Пенка Мъглова бе на експедиция в Аржентина за наблюдение на пълното слънчево затъмнение на 2 юли 2019 г.

„Без съдействието на кмета Живко Тодоров и Община Стара Загора това нямаше да се случи“, обясни Стоев. Той разказа за наблюденията си и подари на кмета Живко Тодоров снимки от експедицията.

Започва кампания за събиране на 150 000 лв. за възстановяване на Планетариума

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>