„Последният човек“ е адаптация по Оруел на животът, който ни предстои

Най-новият спектакъл на Държавен куклен театър Стара Загора е „Последният човек“ по романа на Джордж Оруел „1984“, съобщи днес пред журналисти директорът на театъра Дарин Петков. „Това е отдавнашна наша мечта, дойде времето да направим театрален еквивалент“, допълни Петков. По думите му време е да се каже какво ни вълнува, какво мислим за този роман, който е вечен.
„Първото заглавие, което Оруел обмисля е „Последният човек в Европа“, затова се спряхме на това заглавие“, поясни Веселка Кунчева, режисьор на спектакъла.
За този спектакъл старозагорският театрален екип се готви от м. г. На 15 август 2018 г. на сцената на театъра стартира втори етап на десетото издание на Международната творческа лаборатория – ателие, която е фокусирана върху романа на Оруел „1984“. Темата, която изследва творческият екип е човекът в нашето съвремие, как се чувства той, какво се случва с него, какви процеси протичат и може ли да оцелее.
Сценографията на „Последният човек“ е дело на Мариета Голомехова.Музиката на спектакъла е на Христо Намлиев и Милица Гладнишка, а хореографията на Мария Димитрова. Милица Гладнишка се изявява и в ролята на гласа на Големия брат в пиесата. За премиера на 31 юли от 19.30 часа всички билети вече са продадени. Следващите представления са на 18 и 19 септември отново от 19.30 часа.

Категория: КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>