Две тежки катастрофи в Стара Загора

Две тежки катастрофи станаха в Стара Загора на 23 юли в периода 17:40-19:15 часа.

Първият пътен инцидент е между кола и таксиметров автомобил на бул. „Никола Петков”. На кръстовището за ПАРК МОЛ при неработещ светофар, „Мерцедес”, управляван от 39-годишен старозагорец ударил пресичащото без предимство такси. В резултат на удара таксиметровият водач получил фрактури на ребрата и комоцио. Пътничка в колата била с разкъсна рана на левия клепач. Двамата са обслужени в Центъра за спешна медицинска помощ и са освободени. В УМБАЛ-Стара Загора, за лечение е настанен 35-годишен мъж от село Дрангово, който също пътувал в таксито.

Двама мъже пострадаха при другата катастрофа, станала на кръстовището на бул. „Св. Патриарх Евтимий” и ул. „Васил Левски”. При завой наляво, от най-дясна част на пътната лента на булеварда, без да се убеди в безопасността на извършваната маневра, кола е ударена от движещ се в същата посока лек автомобил. Той се отклонил вляво по посоката на движение и с предната си част се блъснал в дърво в средната разделителна ивица на булеварда. Пострадали са водачът на първия автомобил и негов спътник. Настанени са за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. По двата автомобила са нанесени значителни материални щети.

Водачите са тествани за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>