Живко Тодоров „Партийният модел не е най- добрият при определянето на кандидати за общински съветници“

„Ако се кандидатирам за трети мандат, искам да работя с професионалисти в листата на ГЕРБ и в екипа си“, това каза за ТВ Загора кметът Живко Тодоров. Той подчерта, че ГЕРБ трябва да заложи на надпартиен модел при съставянето на листата си за общински съветници. „На местно ниво ние можем и трябва да си го позволим“, допълни още Живко Тодоров. Той изрази недоволството си от инертността и експертизата както на част от досегашната листа на ГЕРБ, така и на част от администрацията.
„На местните избори трябва да заложим на различна и надпартийна листа с доказани специалисти“, каза в предаването „Сутрин с нас“ кметът Живко Тодоров. Според него не трябва да се залага само на партиен подход, а да се вкарат колкото се може повече доказани специалисти. Той ясно заяви, че желае да работи с професионалисти
Кметът смята, че на местно ниво ГЕРБ може и трябва да си позволи надпартиен модел при избора на кандидати за общински съветници. Според него последните години професионалистите са избягали от политиката и амбицията му е да ги върне в нея.
Живко Тодоров подчерта, че това е негово виждане не за партията на национално ниво, а за управлението в Стара Загора. Ако той се кандидатира за трети мандат, смята да работи с хора, които притежават чест и експертиза. Ще има промени и в управленския му екип ако спечели трети мандат.
Живко Тодоров ще предложи свои кандидатури за общински съветници на събранието на ГЕРБ за номинации в края на юли.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>