Поредните 12 часа на борба с черния въздух в Гълъбово. Защо?

Над 12 часа град Гълъбово и околността са обгърнати с пелена от черен възух. На многобройни кадри и видео се вижда въздуха, с черен и сив цвят. Какво се случва отново, саме седмица след аварията в горивната инсталация на ТЕЦ Брикел, за който телевизия Загора излъчи репортаж, със становището на експерти от РИОСВ – Стара Загора.

Тогава от инспекцията заявиха, че проблемът е бил отстранен с подмяна на горивната инсталация. От РИОСВ заявиха, че ще наблюдават поведението през следващите дни на ТЕЦ Брикел.

Днес по повод още по-видното замърсяване над целия град, информираха, че след сигнал от сутринта се извършва проверка на място. А иначе станциите им показвали, че данните от пункта за контрол на качеството на въздуха, който е в централната част на Гълъбово, не показват превишения на средночасовите норми по контролираните показатели от 19.00 часа снощи до обедните часове днес.
Жители и управа на гр. Гълъбово са сериозни разтревожени от липсата на адекватни мерки от страна на отговорните институции и от липсата на действия от страна на собствениците на Брикел.

 

Очаквайте подробности!

Поредните 12 часа на борба с черния въздух в Гълъбово. Защо?

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>