Активни ремонтни дейности на ключови пътни артерии в Стара Загора

Ремонтират бул. „Крайречен“ в Стара Загора. Ремонти се извършват и на една от най-натоварените пътни артерии в областния град – бул. „Славянски“. 

 

Активно се работи по рехабилитацията на бул. „Крайречен“, в отсечката от ул. „Христина Морфова“ до надлеза на бул. „Никола Петков“ в Стара Загора. Предвижда се подмяна на бордюри, ремонт на западния тротоар и изграждане на нов от източната страна. Цялостно ще бъде преасфалтирана и заздравена основата в участъците, където е необходимо.

Дейностите включват още и подмяна на уличното осветление на целия булевард, полагане на нова пътна маркировка и знаци, както и дъждоприемни шахти. Ремонтът е със срок два месеца. Работи се активно, на 12-часов режим на работа, с цел максимално облекчаване на пътното движение, коментират от фирмата – изпълнител Трейс Пътно строителство. След фризоване, където има компрометирани участъци се предвижда отстраняване на проблеми с подземна комуникация, за дългосрочно използване на рехабилитирания участък.

Частично бе затворена отсечка за преасфалтиране по бул. „Славянски“ в участъка бул „Руски“ – „Хаджи Димитър Асенов“. Предстои асфалтиране и на изток от бул. Руски на фрезованите пътни участъци.

„Правим всичко възможно с  работен график, с който да облекчаваме максимално движението и пътникопотока в предвидените за рехабилитация пътни настилки в Стара Загора“. Това заяви пред екип на ТВ Загора управителят на фирмата – изпълнител на ремонтните дейности Георги Иванов. Към днешна дата се работи и по рехабилитация на улици в кв. Три чучура – север.

 

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>