Капитанът на Берое Тихомир Желев повече няма да носи екипа на старозагорци

Капитанът на Берое Тихомир Желев повече няма да носи екипа на старозагорци. 28-годишният варненец оставя сериозна диря с изявите за Берое, след като носи екипа на тима от 2013 години насам. Тихомир бе важна част от най-големите успехи в историята на старозагорския мъжки баскетбол, спечелвайки със „зелените“ Купата, Суперкупата на България, трофея от Балканската лига, вицешампионската титла през 2017 година, трето място за националната купа година по-рано и бронзовите медали в Националната баскетболна лига този май.

През изминалата кампания Желев изигра 48 мача за Берое, записвайки средно по 24.1 минути на терена, в които се отчете с 9.8 точки и по 3.1 асистенции и борби средно на мача. Той ще остане в съзнанието на баскетболните фенове в Стара Загора и с невероятните си попадения от зоната за трите точки, които са вдигали стотици пъти на крака беройските привърженици и са носили победи на тима.

Пред клубния сайт на Берое Тихомир сподели, че причината да напусне Берое е желанието за ново предизвикателство: „По-голямата част от кариерата си прекарах в Стара Загора, където имах страхотни моменти. Смятам, че е дошло време за нещо ново в живота и кариерата ми. Искам да сменя обстановката. Има запитвания от български клубове, но все още не е ясно къде ще играя. През годините не съм имал оферта от чужбина, затова и не се надявам такава да дойде сега.“, каза Желев. Той благодари на беройските фенове за страхотната подкрепа през всички тези години и изрази увереност, че те ще продължат да бъдат душата на Берое и занапред.

Ръководството и спортно-техническия щаб на БК Берое благодари на Тихомир Желев за всичко, което даде на беройската кауза! Успех във всички бъдещи начинания! 

Категория: СПОРТ
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>