Откриха фотоизложба изложба „Благотворителността през обектива“

 

Пътуващата изложба „Благотворителността през обектива“ бе открита днес в РБ „Захарий Княжески“. Изложбата е организирана от Български дарителски форум (БДФ) и Фондация Bcause и включва 40 фотографии в три теми.

Фотоисторията „ВОДА ЗА ХАИР“ на фотографа Добрин Кашавелов представя един мъж от региона на Смолян, известен с таланта си да намира вода и да строи чешми. Зефир Манчев или бай Манчо, както е известен, казва, че водата е жива и разбира всичко. Освен с дарбата си да открива и „чува” водата, родопчанинът от десетилетия помага на хората и по много други начини. Той еднакво почита и джамията, и църквата.
В поредица от фотографии под названието „ВИЖ ТОВА или историята на кучето водач“ Борислав Трошев разказва за единственото по рода си училище за кучета водачи за незрящи в България, създадено от фондация „Очи на четири лапи”. Снимките са запечатили моменти от обучението на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни семейства, както и от всекидневието на куче водач, което вече помага на човек с увредено зрение.
„КАЛЕНИ В ОГЪН“ на Тихомира Методиева показва обикновени хора с необикновено хоби. Те рискуват живота си, за да помагат в ситуации, в които другите обикновено бягат – пожари, наводнения, земетресения и други бедствия. В момента в България има 220 доброволни формирования, в които членуват близо 3000 доброволци. Самата Тихомира Методиева е доброволец-пожарникар и секретар на Националната асоциация на доброволците в Република България.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>