Елена Йончева: Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват

Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват. Това заяви при среща с граждани в Стара Загора водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева. Тя припомни, че сме загубили най-големите инвестиционни проекти- Бургас-Александруполис  „Южен поток”,  „Белене”.  В същото време, Германия стори „Северен поток” 2. „Белене днес трябваше да работи и нямаше да говорим за повишаване на цените на тока”, подчерта тя. Йончева сподели, че по време на обиколките си в страната, в много предприятията са споделили, че от следващия месец ще плащат поне двойно по-високи цени. „Това ще доведе до покачване на всички цени. Нашите съседи строят атомни електроцентрали и ние ще трябва да купуваме ток от тях, което ще доведе до увеличаване на цените на тока отново”, обясни тя.

Елена Йончева коментира, че се говори за затваряне на ТЕЦ „Марица Изток” 2. По думите й от това много хора ще останат без работа. „Ние няма да позволим това и ще се борим за интересите на българските граждани и тук, и в Европа”, категорична бе тя. По думите й сегашното правителство не прави това. Тя даде пример с Австрия, където при съмнения за корупция, правителството подава оставка, а у нас започва да се търси кой е направил записа, довел до корупционен скандал, каква е била мотивацията му. „Защо търпим това и след „Ало, Ваньо” имаме ”Ало, Банов съм”. На 26-ти май, с номер 18, можем да променим страната си и да сложим край на разграбването й, от което всяка година изтичат 12 млрд. лв.”, заяви Елена Йончева.

Гражданите на Стара Загора подариха на Йончева въглища от региона. Те обясниха, че това е прехраната за тях и семействата им и техният живот. Хората я призоваха да продължи да се бори за интересите на българския народ и от ЕП.

 

„Евроизборите са много важни за Европа и за България. БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ. Можем да го направим пак чрез изборите на 26-ти май”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в Стара Загора.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>