Гобемият Ян Енглерд ще бъде специалният гост на 7-то издание на Златната липа

Гобемият Ян Енглерд ще бъде специалният гост на 7-то издание на Златната липа. Това заяви в ефира на ТВ Загора директорът на кинофестивала Магдалена Ралчева.

 

Припомняме, от 1 до 5 юни в Стара Загора ще се проведе традиционният вече фестивал за ново европейско кино Златната липа.  Официалното откриване е на 1 юни от 17.30 в оперния театър. 54 филма ще участват в поредното 7-мо издание тази година.

Гобемият Ян Енглерд ще бъде специалният гост на 7-то издание на Златната липа.

 

През 1975 година един известен полски актьор влиза в ролята на отец Ередия във филма на режисьора Въло Радев „ ОСъдени души“. Изпълнението на Ян Енглерд е толкова въздействащо, че актьорът остава завинаги в сърцата на почитателите на българското кино.

На 1 юни полският актьор ще участва в церемонията по откриването на фестивала и ще получи специалната награда Златната липа 2019 за цялостен принос в киното. Фестивалът ще бъде открит с прожекция на един от най-известните негови филми „Голямото прецакване“ 1992 г.

На следващия ден 2 юни Ян Енглерд ще открие своя собствена звезда в Алеята на липите в Стара Загора и ще посади свое дръвче, подобно на носителите на същата награда през годините: Джанкарло Джанини, Мария Статулова, Васил Михайлов, Татяна Лолова, Гинка Станчева и Васил Банов.

Гобемият Ян Енглерд ще бъде специалният гост на 7-то издание на Златната липа

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>