Дискусия за опазване на пчелите в Стара Загора


Обсъждане
 по повод включването на Стара Загора в световната карта на градовете, които подкрепят движението за защита на пчелите ще се проведе в РБ ”Захарий Княжески”. Ще бъдат обявени и предстоящи благотворителни инициативи във връзка с 20 май – Международен ден на пчелите.

Целта на дискусията е да се насочи вниманието към проблемите на отглеждането на пчели,производството и значението на пчелни продуктиподпомагане на пчеларите и мерки срещу фалшифицирането на мед като хранителен продукт. По данни от статистиката медът е третият най-често фалшифициран продукт в света.

Дискусията ще се проведе на 15 май от 12:15 ч. в Руския център на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора. В нея ще участват Елена Ангелова , посланик на „Медения меридиан” на Благотворителния фонд „Планетата на пчелите” и Елена Гришенкова – представител на компанията „Тенториум”, Русия.

През 2016 г., на проведената в Анталия 30-та сесия на регионалната конференция на Организацията за земеделие и прехрана за страните от Европа и Централна Азия, по предложение на Словения, Организацията на обединените нации (ООН) приема деня 20 май да се отбелязва като Международен ден на пчелите.

Дискусия за опазване на пчелите в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>