Деца събраха 63 000 лв. на жълти стотинки за медицинска апаратура

Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ получи модерна апаратура със средства от Акцията „Жълти стотинки“. Събраната сума за клиниката е 40 514 лв. Най- активните ученици в Стара Загора са от 5 ОУ „Митьо Станев“, 6 ОУ „Св. Никола“ и СУ „Васил Левски“.

63 хиляди лева, дарени от децата в цяла България са дарени за апаратура на две клиники в Университетската болница на Стара Загора- за Клиниката по неонатология и Клиниката по детска хирургия. Сумата за Детска хирурги е 40 514лв, събрани от жълти стотинки от деца за деца. Това е най- голямата сума събрана до сега от Сдружение „Съзидание 2012“

На дарението бяха показани трите модерни апарата- кувьоз за нуждите на оперирани бебета, ехограф с микроконвексен, интраоперативен и линеен трандюсери, видеопринтер и перфузор.

Част от най- активните дарители от Пето основно училище в Стара Загора присъстваха на събитието

Акцията „Жълти стотинки“ е по идея на г-жа Бернадет Ширак. В България се организира от Сдружение“Съзидание 2012“. Деца събират жълти стотинки за медицинска апаратура, предназначена за деца вече 11-та година. До момента за подпомогнати неонаталогични и детски отделения на 14 болници в страната, а стойността на закупената апаратура е 346 000 лв. През 2019 година жълти стотинки ще се събират за Детско отделение на областната многопрофилна болница в Хасково.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>