Причините, които ни карат да се гордеем, че сме българи…

8 ученически отбора от старозагорски училища взеха участие във викторина под мотото „ 1000 причини да се гордеем, че сме българи“. Това е първата по реда инициатива, която се провежда дни след националния празник и е под патронажа на старозагорския омбудсман.

 

Под патронажа на старозагорския омбудсман г-жа Надежда Чакърова и по инициатива на Младите омбудсмани и обществения съвет, по повод националния празник на Република България в регионална библиотека се организира междуучилищна викторина на тема „1000 причини да се гордеем, че сме българи“.

 

В състезанието участваха осем  отбора от различни училища в Стара Загора в интересен и нов формат, провокиращ познаване на българската история, бележити личности и патриотични ценности. Всички участници ще получат награди – книги, с патриотична и историческа насоченост. Жури, с председател Петър Калчев – директор на РИМ, ще оцени най-пълните и задълбочени отговори на въпросите в състезанието – викторина.

 

Попитахме участниците във викторината за поне една причина да се чувстваме горди българи…

 

 

Над 300 млн. хора по света пишат на кирилица, а България е единствената страна, която не е променяла името си от началото на своето съществуване като държава. Събитието се осъществява с подкпепата на Община Стара Загора и със съдействието на РИМ Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>