Районен съд в Стара Загора и иновациите

Проектът „ Изграждане на интегрирана система за гражданите в Съдебната палата в Стара Загора“  е сред причините  за участието на Районния съд в световния форум за иновации в правото, който се проведе в Хага. Районният съд в Стара Загора е избран за пилотен във връзка с въвеждането на електронно правосъдие в страната.

Форумът за иновации в правото е оганизиран от Хагския институт за иновации в правото и в него заедно с представителите от Старозагорския районен съд са участвали ИТ специалисти от целия свят. Финансиран е чрез проекти от министерствата на правосъдието и външните работи на Холандия.  Районен съд в Стара Загора участва във форума заради разработената интегрирана система за гражданите в Съдебната палата.

 

На форума в Холандия са участвали световно изявени представители  от ИТ сектора и от правосъдната система.

Районен съд в Стара Загора е избран за пилотен съд във връзка с изграждането на единна информационна система и въвеждане на електронно правосъдие.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>