Среща на кмета Живко Тодоров и Младежки общински съвет

Резултатите от инициативата „Гласът на младите” на кмета Живко Тодоров и Младежки общински съвет (МОС) Стара Загора, която се провежда за втора година, отчетоха на среща днес градоначалникът и младежите. На срещата присъства и зам.-кметът Иванка Сотирова.

В специални кутии, поставени в старозагорски училища, в десетдневен срок, младите хора можеха да пуснат своите предложения и мнения. Очакванията бяха да се получат различни идеи какво да се промени през 2019 г. в Стара Загора и в живота на младите хора.

В инициативата се включиха: ТГ „Княз Симеон Търновски”, ППМГ „Гео Милев”, СУ „Иван Вазов”, ПГЕ „Джон Атанасов”, ПГВМ „Иван П. Павлов”, СУ „ Максим Горки”, СУ „Васил Левски” и Младежки общински съвет.

Получени са над 200 предложения. Основните са свързани с уреждане на битови и транспортни проблеми, както и с предложения за спортни инициативи.

Учениците предлагат да се направят заслони по автобусните спирки, за да може гражданите да чакат на топло идването на тролейбусите и автобусите от градския транспорт. Зам.-кметът Иванка Сотирова обясни, че се предвижда поставянето на винили по спирките отразяващи историята на Стара Загора от Неолита до наши дни.

Други предложения на младите хора са свързани с обособяването на кътове за отдих в училищата и разширяване на тоалетните в някои от тях.

Членовете на Младежкия общински съвет предложиха да бъдат ремонтирани Младежкият дом и Центърът за подкрепа за личностно развитие.

Младите старозагорци искат още повече площадки за фитнес и стоянки за велосипеди.

 

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>