За втори път решават как да се казва булеварда в Чирпан

За втори път Общинския съвет на Чирпан ще разглежда казуса с името на централния градски булевард „Георги Димитров“ . Това  ще се случи в края на януари, когато ще се състои  първата за годината общинска сесия.  В края на 2018 година съветниците от ГЕРБ не успяха да прокарат предложението си улицата да се казва  Никола Манев, сега същото предложение идва от групата на ДПС, които преди месец гласуваха „против“. В предложението на общинските съветници от ДПС в Общината се казва, че Чирпан трябва да увековечи и да отдаде необходимата почит на артиста, човека и големия художник Никола Манев. Те настояват да не се партизира името на художника. ДПС са убедени, че промяната в името на булеварда няма да донесе никакви проблеми на живущите на него и са сигурни, че Общината ще съдейства на хората по подобаващ начин.

Областното ръководство на ГЕРБ Стара Загора изрази задоволство от предложението на ДПС. Очаквано, Герб в Чирпан ще подкрепи предложението на ДПС. „Недоумяваме какво е предизвикало промяна в позицията им, тъй като преди месец те гласуваха против“ каза за ТВ Загора областният председател на ГЕРБ Пламен Йорданов. Идеята за преименуването е от няколко месеца, изтъквани бяха различни аргументи „за“ и „против“, в основата е, че Георги Димитров няма нищо общо с историята на Чирпан, а художникът Никола Манев приживе стана почетен гражданин с дарителските си жестове.Стигна се дори до искане за оставката на председателя на ОбС Даниела Драгийска /БСП/ заради отлагане на гласуване по процедурни причини.

Крайното решение за преименуване на булеварда явно ще зависи от гласовете на Коалиция за Чирпан. Те имат четирима общински съветници. Герб са с петима, а ДПС са с четирима. БСП е с най- много гласове- 7. Един общински съветник е независим. Общият брой е 21.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>