Шестима пострадали при инцидент в завод „Арсенал“

 

Инцидент в завод „Арсенал“ в Казанлък е станал тази сутрин. Шестима души са пострадали при авария в цех 120 на Завод 3 на оръжейницата, потвърди Красимир Папазов, началник отдел „Безопасни условия на труд“.

Сигналът е подаден към 8.53 ч., потвърдиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Пострадалите работници са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Те са на възраст между 23 и 60 години.

Най-младият от ранените при инцидента мъж е в по-тежко състояние, но няма опасност за живота му, успокояват лекарите. Той е транспортиран в Университетската болница в Стара Загора, придружен от представител на фирмата.
Останалите мъже са с различни повърхностни наранявания, но без опасност за живота им. Оказва им се медицинска помощ в болницата в Казанлък, съобщи Красимир Папазов.

Сформирана е специализирана група, която да изясни причините – техническа авария, човешка грешка или друга причина. Няма опасност за разрастване на аварията. От управата на „Арсенал“ молят да не се създава паника. Инцидентът не е маловажен, но не е сериозен, уверяват от ръководството.

Източник: БГНЕС

 

Шестима пострадали при инцидент в завод „Арсенал“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>