ВАС отхвърли жалбата на „Мюсюлманско изповедание“ за новите имена на местности

Върховният административен съд на Република България прецени като неоснователна жалбата на „Мюсюлманското изповедание“ по повод решение на Общински съвет – Стара Загора за преименуване на местностни, носещи турско-арабски имена, на територията на общината.
До висшата инстанция се стигна, след като Административен съд – Стара Загора прие, че решението на ОбС, с което преименуват местности, не е административен акт, който да подлежи на съдебен контрол. Съдът е изложил и допълнителни съображения, че оспореното решение не засяга правата и интереса на жалбоподателя, пише още в решението на ВАС. Остава в сила определение №197/31.07.2018 г., постановено от Административния съд в Стара Загора и не подлежи на обжалване.
Приетите нови 868 имена на местности на територията на община Стара Загора ще бъдат изпратени в Агенция по геодезия, картография и кадастър, както и в Областна дирекция „Земеделие“.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>