АБВ с мрачна прогноза за ТЕЦ „Марица- Изток“ 2

АБВ настояват държавата да предприеме незабавни действия по разваляне на договорите с американските централи в комплекс Марица Изток. Това каза в Стара Загора Румен Петков, председател на партията. Той настоява правителството да потърси подкрепа от Европейската комисия за прекратяване на държавната помощ на частните централи. От АБВ алармираха за тежкото финансово състояние на държавната ТЕЦ Марица- Изток 2.
Видео
830 милиона лв. са задълженията на ТЕЦ „ Марица Изток 2“ за първото полугодие на годината, каза на пресконференция в Стара Загора Румен Петков, председател на партия АБВ. Той нарече фатална грешка намерението за преструктуриране на енергийните дружества и сливането на ТЕЦ „Марица Изток“ 2 с АЕЦ „Козлодуй“.
Според Румен Петков всички български правителства от времето на Иван Костов до сега, са отговорни за поставянето в неравностойно положение на държавната ТЕЦ „Марица Изток“ 2.
Според сключените договори, държавата помага на американските централи за сметка на българската ТЕЦ „Марица Изток“ 2, като плаща вредните емисии и инвестициите на частните централи от бюджета, уточни Румен Петков
От АБВ настояват за обективна преценка на средносрочната перспектива на ТЕЦ 2, тъй като според тях, тя ще изпадне в практическа несъстоятелност още следващата година. Румен Петков настоя за изготвяне на ясна стратегия за енергийната сигурност на България.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>