„Алиса в страната на чудесата“ – история на детското въображение

„Алиса в Страната на чудесата” е предстоящата премиера на Държавен куклен театър в Стара Загора. Драматизацията и режисурата на „Алиса в страната на чудесата“ е дело на Елица Петкова, сценографията на Ивайло Николов и Ива Гикова, музика: Пламен Петков. Премиерата е на 17 октомври от 19 часа.
„Алиса в Страната на чудесата“ е детски роман написан от английския писател и математик Чарлз Латуидж Доджсън, под псевдонима Луис Карол, и излязъл за първи път през 1865 г.
Книгата представлява приказна история, чийто главен персонаж е малко момиченце на име Алиса, което, следвайки говорещ бял заек, попада в непознат и напълно объркан свят, пълен с причудливи и фантастични персонажи.Произведението се смята за изключително популярно и влиятелно в световната литературата, насочено стриктно към малките читатели, но обичано еднакво и от по-възрастните. Как изглежда“ Алиса в страната на чудесата“ на сцената през творческия поглед на Елица Петкова на сцената.
Според Татяна Калчева, очаква ни един изключително модерен и красив спектакъл, който оставя дълго в теб посланията си. Фразите от „Алиса в страната на чудесата“ са придобили славата на световна мъдрост. Една от тях е водеща в спектакъла на Държавен куклен театър Стара Загора.
21.02 Фразата / 21.39…поне в три
Това е история на въображението. История на детското въображение, което иска да сътвори един свят на безкрайна фантазия, на небивалица, на абсурд с ясната цел да даде шанс на децата да са деца дори и като пораснат..

Категория: ОБЩЕСТВО
Етикети: ,
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>