Национална среща по сигурността в Казанлък

Вицепремиерът Валери Симеонов взе участие в национална среща на тема „Обществен ред и сигурност – необходимост от законодателни промени“ в Казанлък. Повод за срещата е инцидентът с роми в центъра на Казанлък в първия учебен ден, на 17-ти септември тази година, определен от органите на реда като битов.
Срещата се проведе камерна зала на Дом на културата „Арсенал“. В присъствието на кмета на Казанлък Галина Стоянова, областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Николай Златанов, народни представители от региона, кметове на общини, директори на училища и обществени организиции. Старши комисар Георги Хаджиев изнесе актуални данни за криманалната обстановка в региона. От нея стана ясно, че криминогенната обствновка в община Казанлък не е притеснителна. Такива бяха и изнесените дании и на социалните служби и общинското ръководство
След инцидента институциите дадоха обещание да се засили работата по превенция на подобни инциденти. В резултат от това бяха проведени няколко срещи в общински съвет Казанлък, бяха изслушани общински съветници и те представиха своите предложения за ограничаване на битовата престъпност особено в кварталите с концентрирано малцинствено население. Конкретни предложения отправи председателят на общинския съвет Николай Златанов.
След срещата на тема „Обществен ред и сигурност“, вицепремиерът Валери Симеонов посети едно от водещите предприятия в областта.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>