Три годишна забрана за огради в парк „Бедечка“

Общинският съвет в Стара Загора гласува три годишна забрана за поставяне на огради в парк „Бедечка“. 38 заседатели гласуваха „за“ предложението, двама бяха против, а осем се въздържаха .
На сесията днес бяха дошли представители на собствениците на имоти в „Бедечка“ , техен представител се обърна от трибуната към общинските съветници, да не гласуват предложението за забрана на оградите.
Да не се правят спекулации по темата „Бедечка”, призова кметът Живко Тодоров, според когото този Общински съвет е показал, че може да работи конкретно по решаването на казуса.
Кметът съобщи , че до месец се очаква предложението за замяната на терени между МО и общината да влезе в дневния ред на заседание на Министерски съвет.

37 съветници гласуваха предложението за предварително изработване на проект за ПУП за регулация и изменение на плана за застрояване на територията на парк/квартал „Бедечка”. Окончателното решение бе застроената територия да бъде 30%, а озеленяването-50%.

Решението за забрана на ограждането на имоти в парк Бедечка влиза в сила незабавно и ще бъде със срок на изпълнение 3 години.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>