ВМРО предлага Стара Загора да бъде обявен за „Град на българската бойна слава“

ВМРО – Стара Загора внася предложение в Общинския съвет на града, с което се иска Стара Загора за бъде обявен за „Град на българската бойна слава“.
За целта Общинският съвет на Стара Загора трябва да вземе решение, което за бъде внесено и защитено в българския парламент и да бъде прието от депутатите.
Съветът трябва да възложи на кмета на Общината да подготви необходимите документи за внасяне в парламента, президентството и министерски съвет, за да бъде издаден указ за обявяването на Стара Загора за „Град на българската бойна слава“.
В мотивите си Патриотите посочват героичната битка при Стара Загора през лятото на 1877 г., когато за първи път Българското опълчение влиза в битка. Това е и фактическото зараждане на Българската армия и нейният първи подвиг. Следва опожаряването и обезлюдяване на града, известно като Старозагорското клане.
Предложението ще бъде внесено за разглеждане на октомврийската сесия на ОбС – Стара Загора.
Патриотите от ВМРО – Стара Загора ще проведат срещи с всички политически групи в Съвета и ще използват времето до следващата сесия на местния парламент, за да търсят подкрепа за предложението от всички общински съветници. Целта е да бъде изготвено единно решение на Общинския съвет, с което се иска Стара Загара да стане „Град на българската бойна слава“.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>