Навършват се 20 години от създаването на Втора Тунджанска механизирана бригада

С концерт на открито на Военния духов оркестър ще започне програмата за празника на Втора Тунджанска механизирана бригада. Тя е посветена на 20-годишнината от създаването ѝ, която се навършва на 01.09.2018г.

Концертът ще се състои на 28.08.18 г. от 10.00 ч. в парк „Пети октомври”, където ще се проведе и Гвардейски спектакъл с въоръжение от военнослужещи от 31 механизиран батальон – Хасково.

Във връзка с годишнината от създаването на бригадата на 29.08.18 г. в парк „Артилерийски”, от 10.00 ч. ще се проведат Показ на въоръжение и техника и Демонстрация по прочистване на сграда с личен състав, техника и имитация от военнослужещи от 38 механизиран батальон – Стара Загора. С демонстрация на бойни способности ще се изявят и военнослужещи от 42 механизиран батальон – Ямбол.

На 04.09.18 г., от 10.30 ч.,     на Античния форум „Августа Траяна” ще се проведе тържествено строяване с молебен за здраве на военнослужещите и техните командири. Ще бъдат прочетени заповеди за награждаване по случай празника на бригадата.

За мероприятията на 04.09.2018г. са поканени президентът , министърът на отбраната, областният управител, кметът на Стара Загора и др.

 

Навършват се 20 години от създаването на Втора Тунджанска механизирана бригада

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>