Народни борби се проведоха в гълъбовското село Априлово

Народни борби се проведоха в гълъбовското село Априлово в памет на изтъкнатия борец и треньор Георги Михалев. Поводът бе почитане на 10-тата годишнина от неговата кончина. В селото се събраха приятели, колеги и възпитаници на именития треньор от цялата страна, сред които бе и олимпийският вицешампион Еньо Тодоров.

 

На мегдана в центъра  върху тревата, премериха ловкост 35 борци от страната, медалисти от национални, балкански и европейски турнири.

 

В борбите участва и националният отбор на Индонезия, с треньор Зюр Хайдир. Борците от екзотичната азиатска държава са на тренировъчен лагер в България и за първи път участваха в такъв тип състезание. За съжаление в нито една категория не успяха да надвият българите, защото въпреки добрата си физическа форма, нямат нужната техника.

 

Състезанието бе открито от най-малките , 6-годишните борчета Денислав Симеонов от Гълъбово и Живодар Славов от с. Медникарово.

Съдии на срещата бяха братята Тодор и Красимир Живкови.

 

Кметът на община Гълъбово, Николай Тонев и организаторите на състезанието обещаха народните борби в с. Априлово да се превърнат в традиция.

 

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>