Ремонтират шадравана в парк Пети октомври

Започна усилен ремонт на шадравана с фонтаните в централния градски парк „Пети октомври“ в Стара Загора. Усилията са насочени да бъде готов за празника 24 май, или най-късно на следващия ден, съобщи Николай Стоев, началник звено „Озеленяване и комунални дейности“ в Община Стара Загора.
Ремонтните дйности включват полагане на нова хидроизолация, профилактика на разпръсквателните дюзи, подмяна на счупените облицовъчни гранитни плочи и др.

Шестте големи разпръсквателя са комбинирани с много повече малки, които през горещите летни дни разпръскват свежест и хлад и носят приятни емоции на жителите и гостите на града. Мястото е любимо на малки и големи, за игра, отмора или приятни срещи. Фонтанът е осигурен с достатъчно вода с постоянен дебит, уверяват от общинското звено ОКД.
Общинските служители са се натъкнали на редица примери на вандалски прояви към публичното имущество. Те са констатирали, че дюзите на разпръсквателите са пълни с камъни, в тях са хвърляни и клечки и други парчета от материали, използвани за игра от малки или по-големи деца. От общината отправят призив към гражданите на Стара Загора да пазят общинското имущество и да се грижат за направеното в полза на общността.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>