Отворена е системата за регистриране на заявления за първи клас

В 10 часа днес е отворена системата за регистриране на заявления за първокласници в община Стара Загора. От този момент нататък може да се регистрират/редактират/отказват заявления за прием. Системата ще бъде затворена на 31 май -до 23:59 ч. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 5 юни.

Записването на приетите в училищата на Община Стара Загора първокласници започва на 6 юни и продължава до 17 часа на 8 юни, в това число и отказване от прием. Системата ще бъде отворена отново от 11 до 13 юни за подаване на документи за второ класиране. Резултатите от него ще бъдат обявени на 15 юни.

Регистрацията за третото класиране ще се проведе от 21 до 24 юни, а резултатите обявени на 26 юни.

Най-важният критерий за прием на първолаци е „близостта на училището до постоянния или настоящ адрес на детето“. По този показател децата се разделят на 4 групи и получават точки.

В първа група влизат децата, чийто адрес не е променян три и повече години, за което се дават 300 точки. Във втора група влизат децата, които са живели на съответния адрес от до 3 години, за което се дават 200 точки. В трета група влизат децата, живели на посочения адрес в последната 1 година със 100 точки. В четвърта група попадат деца, чийто адрес е извън прилежащия район на желаното училище или пристигат от чужбина и не получават точки.

Данните се проверяват автоматично от системата. Втората група критерии носят допълнително между 10 и 1 точка и са свързани с трайни увреждания и ТЕЛК- решение, загуба на един или двама родители, брат или сестра и посещение на подготвителна група в същото училище.

Категория: ОБРАЗОВАНИЕ
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>