Шеста регионална изложба на Националния конкурс Алианц България

Шестата регионална изложба на Националния конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика бе открита официално в Стара Загора. Жури под председателството на проф. Георги Чапкънов отличи най- добрите. В категория „скулптура“ наградата получи старозагорецът Наско Настев за творбата си „Вълна“. В категория „живопис“ наградата беше присъдена на 24-годишния художник от Пловдив Явор Костадинов.
112 творби от 51 автори се състезаваха тази година в шестата регионална изложба- конкурс на „Националния конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика“. Творбите са на художници от областите Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Кърджали.
На 3 май т.г., жури под председателството на проф. Георги Чапкънов и членове Николай Янакиев, Йохан Йотов и Пламен Стефанов, са избрали 74 произведения от 41 автори от постъпилите 112 творби от 51 автори .Според регламента журито излъчи и по четири номинации за награди в двете категории – скулптура и живопис. За „графика“ в това издание нямаше предложения.
В категория „скулптура“ наградата получи старозагорецът Наско Настев за творбата си „Вълна“. Грамоти за номинация бяха връчени на Димо Димов и Рашо Митев от Стара Загора и Стефан Лютаков от Пазарджик. В категория „живопис“ наградата беше присъдена на 24-годишния художник от Пловдив Явор Костадинов. Грамоти за номинация получиха старозагорските майстори на четката Валентин Дончевски, Пламен Кирилов и Ангел Карагьозов.Отличените творби ще участват в заключителната изложба-конкурс през м. октомври 2018 г. в София. Тогава ще бъдат връчени и големите награди на „Алианц България за живопис, скулптура и графика“. Изложбата в Стара Загора ще продължи до 8 юни т.г.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>