„Любов и ревност“ е писана специално за старозагорската опера

На 15 май 2018 г. Държавна опера Стара Загора ще представи новата камерна опера „Любов и ревност“ от Албена Врачанска. Произведението е написано специално за Старозагорската опера. Режисьор е Елена Стоянова. Сценографията и костюмите са на Кристиан Леков.
Диригент на най новата опера „Любов и ревност“ от Албена Врачанска е Алекс Сансо от Испания. Либретото на първата част – “ Любовниците“ е на Светла Георгиева, а на втората – Ревност“ – на Питър Табит Джоунс. Преводът е на Бисера Виденова.
Албена Врачанска – Петрович е български композитор, живее и работи в Люксембург. Тя е автор на повече от 600 музикални произведения в различни жанрове. Внучка е на самобитния фолклорен композитор Андрей Врачански. Живее и твори в Люксембург от 1996 година.Автор е на значими музикални проекти в Европа и носител на престижни международни награди
„Любов и ревност“ са всъщност две едноактни опери като всяка може да бъде представена самостоятелно.
Произведението е написано специално за Старозагорската опера. Режисьор е Елена Стоянова. Сценографията и костюмите са на Кристиан Леков.
Участват солистите Нели Нечева, Камелия Стойчева, Елена Мишинова, Пламен Кумпиков, Игнат Желев, Елена Баръмова, Петя Петрова, Тереза Бракалова, Николай Моцов, Димитър Зашев и др.

Категория: КУЛТУРА
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>