По традиция в „Мини Марица –изток“ ЕАД почетоха световния ден за  безопасност и здраве при работа

Международният ден в памет на загиналите или пострадалите при аварии работници – 28 април  беше почетен с минута мълчание от изпълнителния директор на „Мини Марица-изток” Андон Андонов, мениджърския екип, управителите на трите рудника, синдикалисти, работници и служители, представители на Общинска администрация Раднево и граждани. Те поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите при трудови злополуки по време на строителството и експлоатацията на минно-енергийния комплекс „Марица-изток”. Традицията в Дружеството датира от 2004 година, когато е поставена паметната плоча в град Раднево, изградена със средства на синдикалната организация на КНСБ в „Мини Марица-изток” ЕАД.

Международният ден в памет на загиналите или пострадалите при аварии работници почита паметта на жертвите на трудови злополуки и професионални заболявания. Той се отбелязва от 1989 година насам, а в момента се чества в повече от 100 страни по света

28 Април е и Световният ден за здраве и безопасност при работа. Ежегодното му отбелязване започва през 2001 г. и оттогава международната организация на труда лансира идеите за превенция срещу нещастните случаи по време на работа и свързаните с тях условия на труд и професионални заболявания.

Темата на кампанията на Европейската агенция за безопасност и здраве при работа  за 2018-2019 г. е „Здравословните работни места управляват опасните вещества”.

 

По традиция в „Мини Марица –изток“ ЕАД почетоха световния ден за безопасност и здраве при работа

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>