Очен център „Верея“ днес представи най-новата си апаратура

Очен център „ Верея“ днес представи най-новата си  апаратура, лазер за лечение на диабетна ретинопатия, централна серозна ретинопатия и глаукома.

Лазер терапията си остава и досега златен стандарт при лечението на диабетната ретинопатия, тъй като тя доказано намалява риска от слепота в 50% от случаите.

Лечението с този лазер дава редица улеснения и за офталмолога, и за пациента. Пациентът не изпитва болка и се намалява увреждането на околната тъкан. Благодарение на новия лазер силно се намалява и времето за извършване на лечението.

Лазерът произвежда серия от изключително кратки импулси, които нямат термичен ефект, а предизвикват стимулация на клетките на ретината, с което се премахва натрупаната в областта на макулата течност.

Според д-р Камбурова от особена важност и спешност за запазване на зрението е ранното лечение на отока на макулата.

Очен Център „Верея“ отвори врати преди повече от година. Радваме се, че имаме възможност да работим с най-новите технологии и се стремим да прилагаме най-морното и щадящо лечение в офталмологията, похвалиха се лекарите от очната клиника.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>