Стефан Данаилов подарява 640 книги в Стара Загора

Стефан Данаилов и 23-ма негови студенти от НАТФИЗ са в Държавна опера Стара Загора тази вечер, за да представят книгата му „Романът на моя Живот“ . Заедно в представянето ще участват любимите му бивши ученици Силвия Лулчева, братята Дарин и Диян Ангелови и Ненчо Илчев.
Стара Загора е един от трите града в България, заедно със София и Пловдив, в които Мастера лично присъства на представянето на „Романът на моя живот“. За първи път той се качва на сцената на Държавна опера Стара Загора преди много години, за да участва в спектакъла “ Коварство и любов“. Десетилетия по- късно Стефан Данаилов ще влезе в тази зала, но вече като герой на своя живот. Посещението му се осъществява със съдействието на депутата Драгомир Стойнев и кмета Живко Тодоров.
Идеята за представяне на книгата на живо от Стефан Данаилов в Стара Загора идва след честването на 75-тата му годишнина в София със съдействието на друг негов ученик, но в политиката- депутатът Драгомир Стойнев.
Слабостта си към Стара Загора Стефан Данаилов прояввява и като министър на културата, когато отпуска голяма финансова помощ за довършването на ремонта на Операта.
Днешните дни са тежки за големият актьор и учител. Заради влошеното си здраве професорът почти не излиза от вкъщи, но пък много сънува. След един такъв сън, решава да подари 140 книги „Романът на моя живот“ на читалищата и библиотеките в област Стара Загора.
Книги ще получат тази вечер 500-те зрители на спектакъла „Романът на моя живот“. От неговия герой- големият Стефан Данаилов.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>