Задържаха телефонни измамници и куриер

64-годишен старозагорец е задържан при полицейска операция на служители от Стара Загора и Велико Търново. Мъжът е хванат на 28 март близо до село Кавлак, община Стражица и в него са намерени 24 544 лева, получени от телефонна измама в Бургаско, в която възрастният старозагорец участвал като куриер.

На същата дата, при влизане от Румъния, на ГКПП Дунав мост са задържани двама мъже от Горна Оряховица на 30 и на 41 години. В автомобила им и в апартаменти са намерени и иззети мобилни телефони, СИМ карти и сумата от 17 800 лева. Установено е, че задържаните са извършители и на други 3 телефонни измами през 2018 година в Стара Загора, при които общият размер на отнетите суми достига 19 770 лева.

Тримата са задържани за срок до 24 часа в ОДМВР – Стара Загора.

С постановление на Районна прокуратура Стара Загора на 41-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора.

Задържаха телефонни измамници и куриер

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>