Инспекция от „БЕХ” ЕАД  в “Мини Марица-изток” ЕАД

Изграждането на два нови роторни багера в „Мини Марица-изток” ЕАД се изпълнява и към момента се очаква да бъдат пуснати в експлоатация в срок. Това установи днес изпълнителният директор на „БЕХ” ЕАД Петьо Иванов по време на инспекция в Дружеството. Заедно с изпълнителния директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов, председателя на съвета на директорите Николай Диков и мениджърския екип той посети площадката в рудник „Трояново – север”, където се очаква през  2019 г. да заработят роторни багери от типа SRs 2000 и от типа SRs 200. Изпълнител е полско-български консорциум от фирмите „ФАМУР” и „Българска енергетика”. Финансирането в размер на 25 848 663 евро се осигурява 50% от Европейската банка за възстановяване и развитие чрез фонд Козлодуй и 50% от средствата на „Мини Марица-изток” ЕАД.  

По време на посещението с работата в рудник „Трояново – север” се запознаха и изпълнителният директор на „ТЕЦ Марица-изток – 2” ЕАД Живко Динчев и заместникът му Михаил Митков.

Инспекция от „БЕХ” ЕАД в “Мини Марица-изток” ЕАД

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>