Проблем с ТИР на 205 км. на АМ Тракия посока София

Информация за обстановката в област Стара Загора

 

В Старозагорска област продължава да вали сняг. На автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ видимостта е добра. Пътните настилки са заснежени и обработени. На „Тракия“ работят 10 снегопочистващи машини, на „Марица“ – 5 бр.

По информация от РД ПБЗН на магистрала „Тракия“ при км 205 в посока софия се е завъртял ТИР. Движението е затруднено и се регулира.

На прохода  „Шипка“ времето е облачно, придружено със силен снеговалеж. Пътната настилка е заснежена и обработена, видимостта е добра. Температурата е минус 10 градуса. За почистване на прохода работят 7 машини.

На прохода „Република“ времето е облачно, придружено със сняг, пътната настилка е заснежена. Видимостта е добра. Температурата е минус 9 градуса. На прохода работят 6 машини. На прохода започва превантивно спиране на тировете заради усложнената обстановка на пътя Русе-Бяла.

Снежната покривка в община Стара Загора е 8 см. Най-много сняг до този момент е навалял в община Николаево. Там снежната покривка е 10 см.

От EVN съобщават, че в селата Сърнево и Диня има проблем с електрозахранването. На мястото са изпратени екипи, които до края на деня се очаква да го възстановят.

В момента обемът на яз. „Копринка“ е 55.438 млн.куб.м. Притокът в язовира е 8 300 куб.м/сек. Техническият обем на язовира е 142 млн.куб.м.

Проблем с ТИР на 205 км. на АМ Тракия посока София

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>