Медици алармират за тежкото състояние на Старозагорската болница

250 здравни работници от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора оповестиха отворено писмо относно тежкото състояние на болницата. То е адресирано до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, председателя на Комисията по здравеопазване, омбудсмана, директора на болницата, както и до общотото събрание на акционерите.

В писмото са представени 19 точки, в които се посочват основните проблеми, които са довели до тежкото състояние на болницата. В текста се посочва, че през месец декември 2017 г. е обявено, че„болницата стои стабилно”, но парадокса е че през следващия месец на много от звената в болницата не са изплатени полагаемите им възнаграждения в пълен размер.

Като основни проблеми, персоналът посочва, че болницата се управлява авторитарно, като не е свикван Медицински съвет от 2015 година, както и липса на комуникация между администрацията и ръководството.

Друг основен проблем е тежкото финансово състояние и ощетяването на персонала финансово,както и че не са увеличавани заплатите на медицинските сестри и лекарите в някои от звената в болницата.

Забавените медицински процедури, недостатъчен персонал, липса на медицински консумативи, лоши хигиенно-битови условия са посочени, като други основни проблеми, заради които голям процент пациенти отказват да продължат лечението си.

Персоналът напомня, че УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” е четвъртото по големина лечебно заведение за прием на нуждаещи се от цяла Югоизточна България и за това те спешно настояват за свикване на Общо събрание на акционерите, борда на директорите и Медицинският съвет, за да бъдат взети необходимите мерки и каква е визията на ръководството за спасяване на лечебното заведение.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>