45 общински съветници гласуваха предложението за дарение, нито един против

В крайна сметка решението за дарение бе прието с 45 гласа „ЗА“ и 2-ма  „Въздържали се“. С „против“ не гласува нито един общински съветник.

 

 

От името на Старозагорската Митрополия пред общински съвет застана отец Михаил, секретар на митрополията , който представи становището на Митрополията, взето на епархийски съвет на 29 януари. Предстоящото решение за дарение ще бъде достоен акт в навечерието на честването на 180 години от рождението на Митрополит Методий Кусев.

 

,

 

В зала бе направено допълнение, че договорът ще бъде сключен с няколко допълнителни условия: срок за представяне на идеен проект до 3 месеца, срок за изпълнение на цялостния проект – 10 години, изграждане на   църковен музей с природно-научна част, свързана с флората, фауната и историята на парка, както и да е за обществено ползване. Допълнителните ангажименти бяха предложени от Димо Димитров и подкрепени с 45 гласа „за“. Вижте и част от изкадванията в зала…

 

 

Пред журналисти арх. Петър Влахов заяви, че до края на м. април ще бъде представен идейният проект на сградата на Аязмото. Арх. Влахов, който е и член на Епархийския съвет заяви, че ще дари проекта безвъзмездно.

 

 

 

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>