Грипна епидемия в област Стара Загора

РЗИ обявява грипна епидемия в област Стара Загора и спира учебните занятия за три дни, считано от 24 януари.
Решението е въз основа на продължаващото интензивно увеличаване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни както и доказаните положителни проби на грипни щамове.
Най-висока заболяемост се регистрира сред възрастовите групи от 0 – 4 и 5 – 14 години.
С оглед прекъсване на епидемичната верига в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип сред учениците, Регионална здравна инспекция – Стара Загора предложи на Регионално управление на образованието – Стара Загора прекратяване на учебните занятия в област Стара Загора за периода 24 – 26 януари 2018 г.
Препоръчва се лечебните заведения за болнична помощ да преустановят свижданията.
Лечебните заведения за извънболнична помощ – медицинските диагностично-консултативни центрове и центровете за спешна медицинска помощ: да разкрият при възможност грипни кабинети, да преустановят работата на женските и детски консултации,да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации както и да спрат профилактичната дейност.
РЗИ – препоръчва ограничаване на социалните контакти,болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение,при наличие на симптоми на грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>