Институт за пътна безопасност с първа пресконференция в Стара Загора

Представители на сдружение „Институт за пътна безопасност“  с нарочен брифинг пред старозагорските медии на тема: Не на жертвите на пътя в България.

 

 

.България отново е на първо място по брой убити при катастрофи в целия Европейски съюз. Основният показател, по който се сравнява безопасността на движение в отделните страни в Европа, е брой на загинали при пътнотранспортни произшествие на един милион жители, а по този критерий през 2016 г. нашата страна заема челна позиция с близо 100 загинали /99,7/ на 1 млн. население. Още по-тревожно е, че се запазва тенденцията от последните години за ръст на жертвите у нас, е показал анализ на тема „Оценка на безопасността на движението по пътищата по области в България“, от Техническия университет в София.
В поседната година ес е предприел редица инициативи за подобряване на безопасността в държавите-членки. Ако се съди по статистиката, те са дали резултат в по-развитите западноевропейски държави, но не и у нас.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>