Редовна сесия на Общински съвет Стара Загора

Редовната сесия на Общински съвет Стара Загора, проведена днес, обсъди 43 предложения. Без сериозни дебати в зала се гласуваха голяма част от предложенията на кмета. Отвърли се предложението на председателя на групата общински съветници от БСП Валентина Бонева за промени в Правилника за работа на Общински съвет.

 

 

Общинските съветници обсъдиха днес 43 предложения. Приета, на второ четене, бе Наредба за реда и условията за ползване на социалната услуга „Социално жилище” на територията на община Стара Загора. Съветниците подкрепиха и предоставянето на безвъзмездно право на ползване и управление на имоти за нуждите на Районен център по трансфузионна хематология, на СНЦ „Диабет“, на СНЦ „Съюз на инвалидите в България”, както и на СНЦ „Спортен клуб по плуване Верея“, СНЦ „Спортен клуб по плуване – Траяна“, СНЦ „Спортен клуб плуване – Берое – Стара Загора“ и СНЦ „Спортен клуб по плуване и водно спасяване – Августа“.

Общинският съвет даде съгласие Община Стара Загора да кандидатства за съфинансиране по проект „Красива България“ за ремонт и обновяване на къща-музей „Николай Лилиев“. Общата стойност на проекта е над 100 хил. лева. Целта е да бъде възстановен емблематичният обект за града и поетичната общност.

А иначе, на декемврийското заседание на общински съвет днес, дни преди Коледа, малчугани от две детски градини поздравиха общинските съветници в Стара Загора.

Талантливи малчугани от детските градини №11 „Загоре“ и №23 „Кипарис“ поздравиха с коледни песни и танци общинските съветници в Стара Загора. Час след започването на последното заседание на местния парламент старозагорчетата внесоха усмивки и празнично настроение.

 

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>