Дискусия „Да! На българската икономика.“

Да се разшири развитието на бизнеса в Стара Загора чрез привличането на нови инвеститори, е основната цел на индустриална зона „Загоре” в Стара Загора. Това припомни кметът Живко Тодоров по време на дискусия „Да! На българската икономика”.

„При изграждането на нашата индустриална зона ще бъде използван опита на пловдивската. Предложихме около 110 декара общински терени на бившето Опитно поле, а на сесия беше решено тя да бъде включена в дружеството. Държавата ще участва с парична вноска, която да съответства на апортната вноска на общината за изграждането на инфраструктура. Целта на бъдещото дружество е да се осигурят нови работни места, да се привлекат инвеститори, а чрез потенциала на Стара Загора и околните градове, да се даде едно ново икономическо развитие на региона”, посочи кметът Живко Тодоров.

Регион Стара Загора е с голям потенциал по отношение на инфраструктура и кадри, потвърди зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов
Готовност за законодателни инициативи декларираха и народните представители от Старозагорско. „Има нужда от промяна, защото през последните 10-15 години законодателството се придвижваше с малко „притворени очи”. Ние можем да поемем ангажимент и да окажем съдействие Законът за публично-частното партньорство да бъде придвижен колкото се може по-бързо”, обеща зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов.

На дискусията в зала „П.Р.Славейков” присъства и зам.-министърът на образованието Зорница Русинова, която подчерта необходимостта от развитието на дуалното образование.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>