Редовно заседание на общински съвет Стара Загора

Видео

Редовно заседание на общински съвет Стара Загора се проведе днес .
Сесията започна с встъпването в длъжност на нов общински съветник – Петя Копанова от групата на ГЕРБ. Тя заема мястото на Ангел Филипов, който напусна Общински съвет Стара Загора и подписа договор с Европейския парламент. Копанова е директор на детска градина № 20 „Мир“.
От дневния ред бе отхвърлено предложението за продажба на поземлен имот край езерото „Загорка“ до парк Бедечка. По думите на председателя на общинския съвет Таньо Брайков имотът не попадна в конфликтна зона. Въпреки това 30 от местните старейшини гласуваха против, а 13 се въздържаха.
На редовното заседание общинските съветници гласуваха още създаването на индустриална зона „Загоре“. Тя ще бъде разположена на 116 дка в източната част на града.
Беше внесено и предложение за сформиране на Временна комисия за проверка на документите на всички наематели, настанени в общински жилища.
Инициативата е мотивирана от многобройни сигнали и жалби за неправомерно настанени наематели и неспазване на наредбите на Общински съвет, неосвобождаване на жилища от наематели, дължащи данъци, такси към входа и наеми. Приета бе 9-членна комисия в състав 7 общински съветници и двама представители на Общинската администрация с мандат от 6 месеца.
Близо 50 точки включваше дневния ред на редовната сесия на Общински съвет Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>