Изложба „50 години ФОБИ“ в Държавна опера

От тази вечер в главното фоайе на Държавна опера-Стара Загора е подредена документалната изложба „50 години Фестивал на оперното и балетно изкуство 1967-2017“.
Изложбата е подготвена със съдействието на Община Стара Загора, Държавна опера-Стара Загора, Регионален исторически музей, РБ“Захарий Княжески“, Държавен архив-Стара Загора. Съставители са гл.ас.д-р Ема Жунич от Институт за изследване на изкуствата при БАН и д-р Любомир Кутин, който е и преподавал по мениджмънт на сценичните изкуства и културни индустрии в Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” – София, Университета за национално и световно стопранство – София и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” .
В 9 ролбанера се представя графичната визия на Фестивала от създаването му, афиши и програми за спектакли и с автографи на участници от страната и чужбина. Ще бъдат експонирани и няколко интересни костюма –на Николай Гяуров от операта „Симоне Боканегра“ от , която е в програмата на ФОБИ през 1972 г., както и на Георги Янев като Евгений Онегин от едноименната опера, чиято премиера е в рамките на първото издание на Фестивала.

Категория: КУЛТУРА
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>