БСП проведе кръгла маса на тема „За делника на образованието“

Дискусия под наслов „За делника на образованието” се проведе в Стара Загора.

Организатор е Областният съвет на БСП-Стара Загора като срещата е част от национална кампания на левицата#За делника на образованието.

 В нея участие взеха народните представители от „БСП за България” Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова. Целта на срещата бе да се определят проблемите в сферата на образованието след прилагането на новия Закон за предучилищно и училищно образование.

За БСП образованието е приоритет, категорична бе Донка Симеонова. За съжаление  в пленарна зала не бяха приети промените в Закона за училищното и предучилищно образование, предложени от БСП.

,Парите за образование не са само за заплати на учителите е коментарът относно заложените средства за увеличение в бюджета за 2018 г.

В срещата участваха учители, директори на детски градини и училища, родители, неправителствени организации.

Георги Гьоков пък очерта основните приоритети пред парламентарната група на левицата до края на настоящата година.

Организатор е Областният съвет на БСП-Стара Загора като срещата е част от национална кампания на левицата#За делника на образованието. Обобщението и предизвикателствата в делника на българското образование ще бъдат представени на кръгла маса в навечерието на Деня на народните будители.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>