Урок за политици

Полякинята Станислава Иванов и съпругът й Пейчо Иванов са единствените старозагорци, получили ордени от президента на Полша Анджей Дуда. Медалите се присъждат за дългогодишно съпружеско съжителство и принос в поддържането на традициите. Ордените бяха връчени на стилна церемония в посолството на Република Полша в България.
Това е една история не само за любов и златна сватба. Не само за двама души, които в годините са преодолели обичайните трудности на брака и националните си различия. Това е история и за отношението на на една държава към своите граждани, дори когато дълго време са далеч от родината. За вниманието, уважението и жестовете, които понякога на нас българите толкова ни липсват. Не само в чужбина, но и у нас от страна на собствената ни държава. Събитието е петдесетгодишен семеен живот между полякиня и българин. Полша обаче за това чисто житейско събитие, връчва държавни отличия. А посолството й в България организира стилна и вълнуваща церемония.
Посланикът на Полша, Негово превъзходителство Кшищов Краевски поздрави лично отличените и пожела още дълги години щастие
Станислава Иванов, преживяла половин век от живота си с българин бе истински развълнувана.
На церемонията присъства част от задружната полска общност в България , католическият свещеник от Стара Загора Мартин Илек, роднини и приятели. Като присъстващи на събитието, можем само да кажем, че дните ни щяха да бъдат много по- спокойни и красиви, ако бяха изпълнени с подобни искрени жестове и споделена радост. Защото животът е твърде кратък, за да пропускаме такива мигове. А в някои държави те биват уважавани със специални ордени.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>