Работна среща в областта на неврологията ще се проведе на 10 октомври

Работна среща в областта на неврологията, ще се проведе в Парк-Хотел „Стара Загора“ на 10 октомври 2017 г. от 19:00 ч., на тема:
„Съвременно лечение на исхемичен инсулт – предизвикателство и реален клиничен резултат“
Лектори:
1. Д-р Стоян Лекушев, неврология
2. Д-р Борислав Борисов, кардиология

След кратките лекции за съвременно лечение на исхемичен инсулт, по време на които ще бъдат представени данни за прилагането на съвременни методики като тромболиза у нас и в Европа, ще бъдат обсъдени възможностите за изграждане на добро взаимодействие между Центъра за спешна медицинска помощ, личните лекари, невролозите и неврологичните отделения в Стара Загора, в които това лечение се прилага.
Организаторите се надяват тази среща да стане основа за повишаване на броя на ранното лечение чрез тромболиза при пациенти, получили исхемичен инсулт, като по този начин намалим случаите на инвалидизация и смърт. За сравнение в Германия и други европейски страни процентът на лекувани с тромболиза инсулти е над 5%, докато в България е под 1%.

Работна среща в областта на неврологията ще се проведе на 10 октомври

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>