Светослав Глосов, член на УС на АПИ с коментар за ТОЛ-системата

Утре – 4 октомври, ще бъдат отворени ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа.

Средната цена в ЕС за пътуване по аутобаните е между 10 и 12 евроцента на километър, най-вероятно в тези рамки ще заплащат водачите на товарни автомобили с тегло над 12 т и у нас, когато бъде изградена ТОЛ-системата. Според члена на УС на АПИ Светослав Глосов системата, който по индикативен показател ще струва 200 млн лв без ДДС трябва да бъде изградена и тествана за сметка на спечелилата фирма в рамките на следващите 19 месеца и да заработи в началото на 2019 година.

До отварянето на оферти са допуснати „Капш трафик солюшънс“ и консорциум „ТОЛ България““, коментира Глосов, който даде старт на проекта за рехабилитацията на път Стара Загора – Раднево.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>