Кметове на села поиска съдействие от институции

Кметовете на селата в община Стара Загора се срещнаха по време на традиционния Кметски ден, с представители на предоставящите комунално-битови услуги дружества „Грийн партнърс – БКС“, Държавно горско стопанство Стара Загора, ВиК и EVN.
ВИДЕО
Контейнерите не достигат, на други дъната са– бе един от сигналите, които кметовете подадоха. По отношение на почистването -работниците не почистват добре около бобрите, не ги връщат на точните им места, блъскат ги и ги повреждат. От „Грийн партнърс – БКС“ обясниха, че промяна в графика на почистване може да бъде направена само от Общината.
Проблем с дисциплината на някои от работниците-дървосекачи отчетоха и от Държавното горско стопанство в Стара Загора в отговор на сигнали от кметовете, че се закъснява с доставката на вече платени дърва за огрев.
Пред ВиК кметове помолиха да се побърза преди зимата с асфалтирането на ремонтирани участъци, както и да не се оставя прекалено дълго да улягат запълнените дупки.
Най-честият и масов сигнал до електроснабдителното дружество на EVN-България „Eлектроразпределение Юг“ е, че трасетата на електропроводите са силно обрасли.
От Братя Кунчеви благодариха, че със съдействието на МВР са били заловени много крадци на електроенергия. На рисковия контингент от населението кабелите са били сменени с усукана двойка, за да няма нелегални прикачания.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>